fbpx

Tipus d’enquadernació: el format més adequat per a la teva publicació

A Gràfiques Trema fa molts anys que busquem solucions d’enquadernació que s’adaptin a cada projecte, des del catàleg corporatiu passant pel llibre de tapa dura a projectes amb peculiaritats rara avis. Tota publicació té una personalitat i l’enquadernació ha de complir la funció d’acabar-la de reforçar.

El món de l’enquadernació és molt extens, així que de moment en aquest post només comentarem els més utilitzats en les arts gràfiques.

Enquadernació de grapa: econòmica i fiable

L’enquadernació amb grapa és de les més bàsiques. L’avantatge d’aquest tipus d’enquadernació és que ens permet obtenir un catàleg econòmic. Tot i així, no és aconsellable utilitzar aquest sistema amb més de 60 pàgines o amb gramatges de tripa gruixuts.

Enquadernació amb grapa - Gràfiques Trema

Enquadrenació en cola Pur: flexible i ràpida

L’enquadernació en cola Pur ens permet uns acabats perfectes amb una bona relació de rapidesa i costos. La coberta s’aconsella que no sigui superior als 350 g i es pot fer amb solapes o sense.

Si la feina està feta en impressió digital, es pot fer un tiratge alçat i així no hem de fer plecs i estalviem en costos. També ens permet encartar diferents papers, full a full.

Enquadernació encolat pur - Gràfiques Trema

Enquadernació rústica cosida: elegància i gran obertura

L’enquadernació cosida a plecs o quadernets és una tècnica que s’ha anat perfeccionant al llarg del temps. Consisteix a cosir díptics de paper agrupats per plecs i recosits entre els mateixos plecs cosits anteriorment. A continuació us detallem algunes de les variants més utilitzades:

Tapa dura

Aquest tipus ens permet utilitzar la tapa dura, un tipus de coberta amb ànima de cartonet, folrat d’un paper o una tela més prims que es replega per embellir les cantonades i s’enganxa amb la tripa del llibre per la guarda. Aquesta tapa ens permet afegir capçades per embellir el llom.

Enquadernació cosida amb tapa dura

Flexibook

Si la coberta no utilitza l’ànima de cartonet tindríem una tapa flexible o integre. Aquesta dóna més resistència que una coberta simple sense la duresa d’una tapa dura convencional.

Aquest tipus d’enquadernació també es pot fer amb fil vist. Unes guardes més gruixudes ens permetrien protegir més la tripa. Tot i així, seria aconsellable fer una sobrecoberta o una falsa coberta enganxada a la guarda.

Enquadernació cosida flexibook

Enquadernació Singer o amb fil vist

Aquesta enquadernació consisteix en un sol quadernet igual que la grapa, però ens permet un acabat molt més elegant, tant es pot fer repunt final per deixar el fil amagat o deixar el fil vist.

Enquadernació cosida fil vist

Com a valor afegit el fil sempre pot variar de color segons el caràcter del projecte. No ens permet un gruix gaire elevat i sempre s’ha de valorar que el gramatge i el número de pàgines sigui adequat.

Enquadernació wire-o i espiral

Enquadernar amb fil mecanitzat ( wire-o) o amb espiral de plàstic és un sistema que permet una màxima obertura ( 360 º) de la publicació. També es poden combinar gramatges i materials molt diferents full a full.

Enquadernació amb wire-o - Gràfiques Trema

L’enquadernació en espiral i wire-o ens permet poder escollir entre un gran ventall de cobertes: com ara PVC transparent, contra encolat, tapa folrada, etc. També es pot afegir separadors de diferents gramatges i materials.

Enquadernació en espiral

Aquest ha estat un petit tastet de les enquadernacions més emprades en el món de les arts gràfiques. Tot i així, des de Gràfiques Trema creiem que la millor manera de trobar l’enquadernació perfecta per al teu projecte és que ens contactis per així poder assessorar-te sense cap compromís.

Ens encanta la nostra feina i volem compartir la nostra experiència amb vosaltres, buscant el millor resultat possible per als nostres clients.

Data

16 nov. 2020

Categories:

Autor de l'article

Robert Serrat

Comparteix

Facebook Twitter