
Aquest és el configurador avançat de galetes pròpies i de tercers. Aquí pots modificar paràmetres que afectaran directament a la teva experiència de navegació en aquesta web.
En el desenvolupament d’un projecte de packaging un dels punts importants a tenir en compte és l’elecció dels materials que es faran servir. Entre la multitud de materials disponibles per a la fabricació de caixes i embalatges hi trobem el cartró, una solució cada vegada més utilitzada i recomanada a l’hora de presentar un producte.
Per quin motiu? Les noves necessitats d’utilitzar embalatges sostenibles, reciclables i produïts de manera responsable converteixen el packaging de cartró en la solució perfecte, ja que és un material 100% reciclable.
Podem trobar molts tipus de cartrons diferents, que varien segons el seu volum, gruix, acabats, resistència o color. A l’hora d’escollir quin és el millor cartró – o combinació de cartrons – s’haurà de tenir en compte quines són les preferències del projecte i quin és l’objectiu final de l’embalatge: protegir el producte interior, aportar un valor estètic, etc.
D’entre tota aquesta gran varietat de cartrons, us hem preparat una breu classificació dels que més utilitzem a Gràfiques Trema, presentant-vos les seves característiques principals i els seus usos més comuns en el packaging:
El folding o cartronet és un tipus de cartró fi: més gruixut i resistent que una cartolina però més dúctil que un cartró. Podem trobar-lo en molts tipus de gramatges (350g, 300g, 270g, etc.), que permetran augmentar la resistència del material segons les necessitats del packaging.
Dins la família del folding trobem dues variants:
– El folding blanc a dues cares.
– El folding amb el dors kraft. La cara exterior és blanca, permetent-ne la impressió, i l’interior del packaging queda amb l’acabat kraft.
Ambdós casos poden anar impresos, plastificats, amb acabats d’stamping, de relleu, etc.
Com que és molt flexible i permet obtenir grans resultats d’impressió s’utilitza en molts embalatges o caixes de la indústria de l’alimentació, la higiene, la cosmètica o productes per a la llar.
La família del kraft és molt similar a la del folding: un cartró fi que es pot trobar en molts tipus de gramatges. El cartró kraft gairebé sempre és de color marró.
Podem trobar-ne dues variants:
– Kraft a dues cares.
– El cartró biocanya, fet amb el residu de la canya de sucre. És l’alternativa ecològica al Kraft, ja que està fet amb materials ecològics i té un aspecte molt similar al kraft.
Igual que el folding, també s’utilitza molt en la indústria de l’alimentació, la higiene, la cosmètica o els productes per a la llar.
El cartró microcanal és un tipus de cartró ondulat fabricat amb un canal d’entre 1 mm i 1,5 mm. Normalment, el trobem en colors marrons, tot i que també es pot aconseguir en blanc.
A l’hora de personalitzar les caixes de microcanal, podem marcar-les directament sobre el suport o bé fer servir adhesius complementaris per enganxar-los a sobre. Hem de tenir en compte que, com que la tinta no és 100% opaca, el marcatge directe sobre aquest suport transparenta el color marró del cartró i proporciona colors poc saturats.
Si es volen obtenir uns acabats de color òptims aconsellem contraencolar-lo amb paper estucat, sigui per una o per les dues cares. A més a més, si el contraencolem podrem afegir acabats plastificats o stampings al packaging final.
Així doncs, les caixes de microcanal destaquen per ser 100% personalitzables, aptes per a tot tipus de sectors i productes.
A part del cartró microcanal, existeixen altres tipus de cartrons ondulats, més gruixuts, fabricats amb doble o triple canal. Una altra variant és l’anomenat cartró niu d’abella, molt més gruixut que els anteriors i molt utilitzat en expositors o cartells de gran format.
El cartró compacte es fabrica a partir de fibres de paper comprimides i premsades, per aquest motiu és habitual trobar-lo del color gris característic del paper reciclat.
Es caracteritza per ser un cartró molt dur i sòlid, que sol anar folrat amb paper imprès. Per tant, és perfecte per a produir caixes que necessiten molta resistència i personalització.
S’utilitza molt per a projectes de jocs de taula, puzles o embalatges “premium” amb acabats d’alta qualitat.
Estàs elaborant un packaging de cartró i no tens clar quin material escollir? Necessites que t’ajudem a preparar una maqueta per a comprovar la viabilitat del projecte o per una presentació de producte?
Nosaltres t’escoltem, entenem i assessorem! Contacta amb nosaltres!
14 set. 2023