
Aquest és el configurador avançat de galetes pròpies i de tercers. Aquí pots modificar paràmetres que afectaran directament a la teva experiència de navegació en aquesta web.
En primer lloc, moltes gràcies per pensar amb nosaltres i donar-nos l’oportunitat d’explicar-vos el nostre projecte.
Al darrere del joc Montsoriu hi ha un l’Eva Ramon, la persona que s’ha encarregat d’il·lustrar tant les cartes com la capsa del joc, en Santi, la persona que s’ha encarregat de fer el disseny del llibret d’instruccions, dels símbols d’ajuda que hi ha a les cartes i de produir les imatges de promoció del nostre Instagram, la Marina Caño que ens ha donat suport en temes logístics i jo mateix, l’autor del joc.
A més a més, l’Associació d’Amics del Castell de Montsoriu ha col·laborat i donat suport en tot el procés i sense ells, no hauria estat possible.
La idea comença a sorgir l’any 2017. En aquell moment se’m va posar al cap que volia crear un joc de taula en català i que tingués a veure amb la història, la cultura o les tradicions catalanes.
Així doncs, vaig pensar unes dinàmiques de joc i, quan les vaig tenir, va ser hora de triar el tema. Ben aviat, però, el vaig tenir. La gent d’Arbúcies tenim la sort de tenir a prop el castell de Montsoriu, on hi passen moltes llegendes populars. La llegenda de Sant Joan és una de les més conegudes i impactants i, a més a més, la vaig poder fer encaixar amb les dinàmiques del joc que havia pensat.
La veritat és que l’equip que hem tirat endavant el projecte som uns novells en aquest tema i encara ens queda molt per aprendre. Però una cosa que hem après és que de la idea original al producte final hi ha una diferència abismal.
En la nostra experiència, un dels aspectes clau ha sigut jugar al joc mil i una vegades amb gent diversa. I sobretot, escoltar les crítiques i intentar plasmar-les en les modificacions i millores que es van fent.
Un exemple d’aquest aspecte és que el joc Montsoriu va començar essent un joc amb un taulell, però gràcies als comentaris d’uns amics que van dir “i si ho provem només amb les cartes?”, vam eliminar el taulell i vam veure que les partides eren molt més dinàmiques i divertides. I aquest només és un dels exemples!
En últim lloc, l’aspecte del joc també és quelcom molt important. En un principi les imatges de les cartes eren molt senzilles, però amb la feinada que ha fet l’Eva i en Santi el joc ha fet un salt qualitatiu i podem dir que ha quedat preciós.
Malgrat que algun dels membres ja havíem dut a terme un altre projecte gràcies a una campanya de micromecenatge, l’experiència amb el joc de Montsoriu ha estat molt diferent, ja que hem aconseguit arribar a gent d’arreu de la península ibèrica.
Les campanyes de micromecenatge són una oportunitat per donar a conèixer un projecte i poder-lo fer realitat gràcies a la confiança que dóna la gent en creure-hi.
Ara bé, no tots els projectes aconsegueixen finançar-se. El consell que us donem és que abans de començar una campanya, tingueu el vostre projecte molt clar i que el plasmeu a la pàgina web de la campanya. Un altre consell és buscar suports d’entitats i col·lectius que els hi pugui interessar el projecte. I sobretot, fer-ne molta difusió mitjançant les xarxes, premsa escrita o fent presentacions.
Aquesta és fàcil! A Gràfiques Trema us coneixem perquè sou del poble. I aquí, tots ens coneixem.
La valoració és totalment positiva. El nostre objectiu era fer un producte 100% local, i ho hem aconseguit.
La idea del joc, el disseny i les il·lustracions són de gent d’Arbúcies. I la producció l’ha fet una empresa d’Arbúcies. Què més podíem demanar?
A més a més, Trema ens va aportar ajuda i un tracte molt proper des del primer moment. Estem molt satisfets i el resultat final ha sigut molt bo.
Les persones que vulguin el joc el poden comprar a la Gabella (el Museu Etnològic del Montseny) o, si volen que els fem un enviament, ens poden escriure en el nostre Instagram i nosaltres ens encarreguem que arribi a les seves llars. Ara bé, aquells que el vulguin els hi recomanem que s’espavilin, que queden molt poques unitats i no sabem si en tornarem a tenir!
Producte · Joc Montsoriu
23 juny 2022
Entrevistes, jocs de taula, personalització, projectes, sant joan