fbpx

Descobreix 6 enquadernacions amb molt d’estil

L’enquadernació és un art antic que ha evolucionat amb el temps, adaptant-se a les necessitats i als gustos canviants de la societat. Des de les elegants tapes dures folrades amb tela fins a les modernes grapes omega, cada estil d’enquadernació ofereix un conjunt d’avantatges i possibilitats estètiques que val la pena explorar.

Tant és així que des de Gràfiques Trema hem volgut crear un llistat de 6 enquadernacions que, segons el nostre criteri, aportaran un toc d’estil i elegància als teus projectes editorials!

1. Tapa dura folrada amb tela

Originari del segle XIX, aquest estil d’enquadernació ha estat utilitzat al llarg dels anys tant per la seva funcionalitat com per la seva estètica.

Les cobertes de l’enquadernació amb tapa dura estan fetes de cartó rígid i recobertes amb una tela resistent. Un mètode clàssic d’enquadernació que combina durabilitat i elegància, amb un aspecte decoratiu que embelleix qualsevol col·lecció de llibres.

A part d’imprimir-hi a sobre, també s’hi poden fer stampings o crear relleus, aconseguint així un resultat encara més interessant.

Enquadernació tapa dura forrada amb tela
Enquadernació de tapa dura forrada amb tela.

2. Enquadernació amb llom vist

L’enquadernació amb llom vist destaca per ressaltar els cantons del llibre i oferir una aparença més artesanal. Per tal de dur-la a terme, es fa servir un elaborat procés de cosit, amb uns resultats finals que aporten estètica i resistència. Així doncs, és perfecte per enquadernar publicacions pesades o voluminoses.

Aquest estil ofereix una finestra a l’artesania i a la personalització en el món de l’enquadernació.

Enquadernació amb llom vist.
Enquadernació amb llom vist.

3. Repunt cosit

Aquesta enquadernació, amb un procés d’elaboració similar a l’anterior, afegeix un toc artístic a la presentació del llibre en fer visible el fil emprat per cosir les pàgines.

Aquest mètode, que inclou variants com l’enquadernació japonesa, destaca pel seu aspecte ornamental i per la seva resistència.

Encara que és un procés manual que no és adequat per a grans tiratges, però el seu resultat únic el converteix en una opció molt popular per a projectes personalitzats i especials.

Enquadernació amb repunt cosit.
Enquadernació amb repunt cosit.

4. Grapa Omega

Destinada a projectes editorials de poques pàgines com ara catàlegs o revistes, l’enquadernació amb grapa omega ofereix una solució pràctica i original.

Amb una grapa que sobresurt del llom del quadernet en forma de ferradura, aquest tipus d’enquadernació permet arxivar el document sense necessitat de perforar les pàgines.

És una opció molt econòmica i la seva versatilitat permet experimentar amb diferents materials i dissenys per a crear portades creatives.

Enquadernació amb Grapa Omega.
Enquadernació amb repunt cosit.

5. Enquadernació Canadenca

Es tracta d’un mètode d’enquadernació contemporani que implica unir les pàgines interiors i la contraportada d’un document amb un filferro, anomenat wire-O. Normalment, el wire-O queda amagat pel llom i la portada de la publicació, aportant elegància i proporcionant una gran resistència i durabilitat.

Resulta ideal per a documents que es consulten amb freqüència, ja que l’enquadernació destaca per la seva capacitat d’obrir completament les pàgines de la publicació sense fer-ne malbé el llom.

A Gràfiques Trema podem oferir-vos múltiples opcions de personalització, com ara l’elecció de colors i gruixos per al wire-o.

Enquadernació Canadenca.
Enquadernació Canadenca.

6. Enquadernació Suïssa

L’enquadernació suïssa és una tècnica que es caracteritza per unir les pàgines interiors d’un llibre mitjançant una costura amb cinta a la part posterior del llibre. Les tapes del llibre, elaborades amb materials com cartó o paper rígid, s’ajunten al bloc de pàgines mitjançant la cinta, deixant el llom al descobert i permetent una major obertura.

Aquest estil d’enquadernació és conegut pel seu aspecte net i minimalista. L’enquadernació suïssa és ideal per a llibres de format petit o mitjà, com quaderns, àlbums de fotos o llibres d’art, donant-los un aspecte elegant i funcional al mateix temps.

Enquadernació Suïssa.
Enquadernació Suïssa.

Així doncs, l’enquadernació és molt més que l’art d’unir pàgines, cada tipus d’enquadernació ofereix una oportunitat única per afegir estil i funcionalitat als projectes editorials. Sigui quin sigui l’estil del teu projecte, hi haurà un tipus d’enquadernació que s’adaptarà perfectament a les teves necessitats.

Tens dubtes sobre quina enquadernació escollir? Contacta amb nosaltres, t’escoltarem, entendrem i assessorarem!

Data

30 abr. 2024

Autor de l'article

#somTrema

Comparteix

Facebook Twitter