fbpx

Parlem amb Maria Saladich sobre el seu nou llibre: La noia que sempre fa tard

Qui és la Maria?

Sóc una metgessa que dibuixa des de petita. Fa quatre anys vaig començar a il·lustrar les vinyetes de La noia que sempre fa tard i des de llavors no he parat. He fet humor gràfic per a El 9 nou i Setembre, m’he autopublicat un llibre, he col·laborat en portades de diferents llibres d’àmbit local…

No tinc una formació reglada en il·lustració però si que he intentat actualitzar-me i formar-me des que publico regularment: primer a la Farinera de Vic amb l’Albert Bardolet i posteriorment cursant monogràfics amb l’Àfrica Fanlo i la Marta Bellvehí entre d’altres.

La noia que sempre fa tard i tu sou la mateixa persona?

És el que es diu un alter ego, però qualsevol persona “tardona” s’hi pot sentir molt identificada.

Que vols transmetre amb el teu projecte?

En aquests temps que corren, aconseguir un somriure és un premi meravellós. Actualment hi ha un corrent d’humor gràfic molt àcid – que m’encanta- però jo pretenc transmetre tendresa.

Que és per a tu la il·lustració (feina o hobby?)

Una segona vida. No sé fer les coses a mitges així que quan no tinc el cap en la medicina el tinc en la il·lustració i viceversa. Gaudeixo les dues i cap em sembla una feina com a tal, de moment.

Com vas conèixer Gràfiques Trema?

A través d’uns altres clients vostres amb qui treballo molt sovint – i que també recomano: Kiwe Studio. Crec que la millor publicitat és el boca-orella i la confiança que això et dóna.

Quina valoració en fas? Que t’ha aportat Gràfiques Trema com a col·laborador del teu projecte?

Personalment, m’agrada apostar per una empresa local i familiar (em declaro anti-Amazon). He estat molt contenta amb el tracte humà i professional que he rebut, amb la gestió del projecte, els consells a l’hora d’escollir els materials i tot en general. Ha estat una experiència molt satisfactòria.

Consideres que #somtrema et representa?

Sí, sou casa. Ja us he anat recomanant, perquè com a casa, enlloc.

Projecte

La noia que sempre fa tard · Llibre

Data

13 nov. 2020

Categories:

Comparteix

Facebook Twitter