fbpx

Els 3 tipus de papers més comuns per a impressió

Al mercat de la indústria gràfica podem trobar una infinitat de tipus de papers; amb textures, acabats, colors i gramatges molt diversos. Però, quins són els papers que més s’utilitzen? Quins són els papers que més funcionen i que aporten la millor qualitat d’impressió als nostres projectes?

A Gràfiques Trema us hem preparat el top 3 dels papers que més utilitzem en el nostre dia a dia a la impremta:

Paper òfset

L’òfset és un paper natural, amb un tacte més suau que l’estucat, ja que no porta cap pàtina que el recobreixi. Destaca per la seva porositat que li proporciona més capacitat d’absorció de la tinta. S’ha de tenir en compte que quan imprimim sobre paper òfset els colors solen quedar una mica més apagats.

Aquestes característiques fan que funcioni molt bé en projectes de papereria on posteriorment s’hi haurà d’escriure a mà: com paper de carta, blocs o sobres. També és excel·lent per a llibres de lectura.

Paper estucat mat

El paper estucat, també anomenat “couché”, és un paper satinat al qual se li ha aplicat una pàtina “d’estuc”, composta de diversos adhesius i pigments minerals. Aquest acabat satinat fa que sigui un paper menys porós, proporcionant-li una superfície llisa, uniforme i amb menys capacitat d’absorció de tinta. El paper estucat pot ser mat o brillant.

El paper estucat mat destaca pel seu volum i durabilitat. És ideal per a projectes sofisticats i elegants, ja que ens dona uns grans resultats finals, amb colors molt purs i amb molt de contrast.

Recurrentment, s’utilitza per a llibres, catàlegs, revistes i tota classe de publicacions.

Paper estucat brillant

El paper estucat brillant té totes les característiques dels estucats amb un acabat brillant extra. Aquest acabat extra el converteix en el paper perfecte per a la impressió de projectes amb imatges, aportant colors més brillants i amb tons pujats. Pel contrari, no el recomanem per a projectes amb molt de text, perquè el paper brillant reflexa molt la llum i pot dificultar la lectura.

Se sol utilitzar molt en projectes publicitaris o per imprimir fotografies, pòsters, flyers, etc.

 

D’aquests tres grans tipus de papers existeix una àmplia oferta de gramatges, que els permeten adaptar-se a les necessitats i les funcions de cada projecte.

Teniu dubtes sobre quin paper escollir? Gràfiques Trema us assessorarà segons les vostres necessitats. Contacta’ns!

Data

29 juny 2023

Autor de l'article

#somTrema

Comparteix

Facebook Twitter