fbpx

El paper més ecològic: paper de residu de canya de sucre

Cada vegada més, les empreses aposten per emprendre petites accions o canvis que els ajudin a minimitzar la seva petjada de carboni. Un d’aquests possibles canvis passa per substituir el paper i el cartró del packaging, productes de papereria i embalatge per opcions més ecològiques i sostenibles.

Com per exemple el paper i el cartró de residu de canya de sucre que, segons els seus productors (BioCaña®), és el paper més ecològic possible.

Paper de residu de canya de sucre. BioCaña®
Mostres de paper de residu de canya de sucre. BioCaña®

I perquè és un paper tan ecològic?

Aquest paper està fet a partir del “bagàs”, què és el residu que queda de la canya de sucre una vegada li han extret el suc. Així doncs, està compost al 100% per fibres naturals de canyes de sucre i, a més a més, aquestes no han estat plantades expressament per a la producció del paper. Això el fa:

  • 100% compostable
  • 100% biodegradable
  • 100% reciclable
  • Elaborat sense químics
  • Elaborat sense arbres, cosa que beneficia la reducció de la desforestació.

Totes aquestes qualitats li han permès aconseguir la certificació de “petjada de carboni més baixa del mercat”, la ISO 14064-3.

Paper de residu de canya de sucre imprès.
Mostra d’una impressió òfset sobre paper de residu de canya de sucre.

Més homologacions i certificacions del paper Biocaña

Per tal d’assegurar que és un bon substitut dins el món gràfic i del packaging, el paper i cartró de Biocaña ha obtingut diverses de les certificacions reconegudes globalment per la indústria gràfica i del packaging, com la ISO 9001, ISO 14001 o OHSAS 18001.

També està homologat per al seu ús amb contacte alimentari, cosa que el converteix en el substitut òptim per al packaging destinat a l’alimentació i les caixes de take away.

Cartró de residu de canya de sucre aplicat al packaging alimentari.
Cartró de residu de canya de sucre aplicat sobre packaging alimentari.

Aplicacions gràfiques i al packaging del paper Biocaña

Amb l’objectiu de poder oferir el seu producte a la majoria d’indústries i sectors, el paper de Biocaña compta amb una gran varietat de gramatges que van des dels 30 als 300gr. Qualsevol d’aquestes gammes ha demostrat una gran qualitat d’impressió tant en òfset com en digital.

A més a més, és ideal per:

  • Papereria: Bosses, llibretes, fulletons, llibres, etiquetes, carpetes, estovalles i una gran varietat d’aplicacions gràfiques i d’edició.
  • Packaging alimentari: Gràcies a la seva varietat de “anti-grassa” es poden imprimir i produir caixes que requereixin una barrera anti-greixos.
  • Packaging de farmàcia i parafarmàcia
  • Packaging de cosmètica i higiene.

A Gràfiques Trema ja fa un temps que vam descobrir i treballem amb aquest i altres tipus de papers i cartrons ecològics, per tal d’assessorar i oferir solucions a tots aquells projectes que aposten per la sostenibilitat i el respecte mediambiental.

Tens un projecte d’aquestes característiques o necessites més informació sobre aquest tipus de paper? Contacta amb nosaltres i t’assessorarem!

Data

24 febr. 2022

Autor de l'article

#somTrema

Comparteix

Facebook Twitter